Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Intim szappan és Szenes-sörös szappan

Az intim szappan késztetett gondolkodásra, tervezésre, hogy legyen ilyenem is.
A folyadék tejsavó, extra szűz olíva és kókuszolaj elszappanosításával készült a zsíros rész, super fat-nek is olívát használtam.
Illata muskotályos zsálya, ami jelenleg a kedvencem, de az illatterápiás kezelésekben menzesz görcsök enyhítésére és egyéb altesti panaszokra is lehet használni, így ebben a szappanban is jó helyen lesz.

A hüvelykörnyék pH értékének fenntartásához a laktobaktérium kell.
Ez van az intim mosakodókban, és az aludttejben is, amit a super fattel együtt raktam a szappanba.
Szépen eldolgoztam, és kész is volt. A színezést a tetején kurkumával készítettem.
Visszatérve a laktobacikhoz, nem kevés nőgyógyász is már javasolja a hüvely pH helyreállításához a joghurtba mártott tampont, két héten keresztül minden éjszakára.
Ugyanez elérhető az aludttejjel is, csak mondjuk az átlag városi létben ritkán lehet olyan tejhez jutni, ami meg is alszik, joghurt viszont van a boltban.
De valljuk be, a joghurt, ami pasztőrözés után kap élőflórát, kevésbé natúr, mint a tehénből közvetlen üvegbe töltött tej, megaltatva.

A sörös szenes szappanom pedig a pattanásos bőr ápolására készült, leányom ezzel szereti este az arcát megmosni, hogy a gaz patikat távol tartsa.
Ettől persze még akad pár, néha kevés, néha több, de a hormonok okozta bőrelváltozásokat nem fogja a szappan megoldani, viszont fertőtleníthető vele a pattanásos bőr, a tovább fertőzéstől megóvva azt.
Ennek a szappannak az alapja szintén olíva és kókuszolaj, extraként ebbe is olíva került, illatnak pedig narancs illóolaj, bőven.
Eddig mindig csak egy-egy alapszappanból szeneztem be valamennyit, hogy itthonra legyen, de úgy gondolom a pattanás probléma mindenhol előfordul. Nem fog ártani, ha tartok az eladó készleten is.

A két szappant egyszerre csináltam, külön-külön edényekben az olajok, külön oldva a folyadékok, de hát összetételből adódóan  muszáj volt.
Kicsit paráztam, hogy nem kell-e majd kapkodnom, de nagyon lazán megoldottam mindent.

A következő munkáim közt a mosószappan is ott lesz, mert nagy igény van rá.
Hagyományos technológiával és anyagokból fogom készíteni.
De előbb még reprodukálom a paradicsomos-citromos szappant, mert elfogy lassan.

2 megjegyzés:

  1. Hű...ez a mosószappan téma érdekel nagyon!!!

    VálaszTörlés
  2. http://www.vajakosbiri.hu/?p=58&_login=159390855d
    Ezt fogom követni. Az eredeti leírást.

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...