Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Karácsony előtti gyártás

Tejszappan avagy laktoszappan

amit előzőleg még intim szappannak neveztem, de mivel ez az elnevezés a köztudatban automatikusan a nőknek való szappant jelöli, nem találtam túl szerencsésnek. A tejszappan ugyanis mindenkinek előnyös, hacsak nem tejérzékeny. Jó a bőr pH-nak, akármelyik nem intim részeinek ápoló tisztítására is kiváló. Sőt a gyerekek bőrének is csak jót tesz.

Az összetevők:  elszappanosított olívaolaj, zsír. Tejsavóban oldott lúg. Extra: vaj, aludttej. Muskotályzsálya illóolaj.

A másik szappan, amit elsőnek ekcémás bőrre készítettem, de nagyon jónak bizonyult pattanások ellen is, az a

Holt tengeri iszapos szappan

Nem is tudok többet írni róla mint előzőleg, igaz most apróbb változások voltak, de a lényeg ugyanaz maradt. Nagyon jó ápoló hatás, kíméletes a bőrnek, nem úgy a pattanásoknak.

Összetevők:      elszappanosított olívaolaj, zsír. Tejsavóban oldott lúg. Extra Holt tengeri iszap, balzsamosszuhar olaj, ligetszépe olaj, shea vaj, aludttej. Illóolaj nélkül készült, de nagyon kellemes az illata a shea vajtól és az olajoktól.

Kira már használatba is vette, mivel pár hete hogy elkészült, csak nem volt időm megírni.
Holnap pedig a legújabb lenmagzselés-petrezselymes pattanás elleni szappanról fogok írni, amiből aztán nem lett kisajnálva ez a remek és egyszerűen elkészíthető anyag.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...