Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Petrezselymes-lenmagzselés pattanás elleni szappan

Mikor a lányom hazajött a decemberi egészségnapról a suliból, elégedetten hámoztam ki a mondandójából az alábbi lényeget:
Egy kozmetikus tartott előadást, aki Ilcsi kozmetikumokat, illetve módszereket ajánlgatott.
Mesélt a paradicsomos arcpakolásról, a zabpelyhes bőrradírról, és úgy általában a természetes, zöldségalapú kozmetikumokról.
Elmesélte a helyes arcápolás menetét, miszerint:
gőzölés, pattanástalanítás, bőr összehúzás, hidratálás
A bőrradír nem tudom hová illeszthető be, nem ismerem a menetét, mert radírozni nem mindig szoktunk. Arra nekünk mostanában megfelel a sószappan is vagy a kávézaccos, mindez fürdés közben, egy-két heti rendszerességgel.
Lényeg, hogy elmondta a kozmetikus azt is, hogy egy ilyen komplett kezelés mennyibe kerül, mire a kislányom: - Anyu meg ingyen csinálja nekem :))


A lenmagzselé is egy ilyen pattanás elleni ápolószer, ami nagyon könnyen elkészíthető. Az evvel készült szappan gyorsan fogy, ezért készült az újabb adag, amibe petrezselyem levet és darált pépet is tettem.
A lenmagzseléhez pedig kihűlés után hozzáturmixoltam a lenmagot is. Extrának vajat és sáfrányos szeklice olajat kapott, illóolaj pedig citrom, muskotályzsálya és kevés teafa került bele.
Kellemes illatú, jól habzó szappan, gyulladásos, pattanásos és érzékeny bőrre.

Az új postai díjszabást pedig letölthető formában megtalálhatjátok itt.
                                                                                                                                                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...