Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Samponszappan száraz, törékeny hajra és haj kérdések

Bár mint kiderült, a diólevél főzetes és a csalánfőzetes szappan is inkább száraz hajra való mint zsírosra, de a saját hajamhoz elsősorban a hullás miatt készítettem. Arra tökéletes mindkét említett főzet, plusz a ricinus olaj, és a tojás is. Pont ugyanannyi ideig áll el a hajam, csak más a minősége mosástól-mosásig. Frissen mosva dús hatású, vastagak a szálak, tömött és mégis lágy az egész. Az pedig, hogy 3-4 nap után zsíros, megéri, hogy nem hullik annyira, csak a normál mértékben.
Még mindig az előző hajszappanról írok.
A lányom korpásodását is szépen eltüntette a méregmentes termékekre való átállás.
Hiszem, hogy nem a szappan milyensége számít, hanem úgy általában az, hogy kiiktatjuk a mérgező vegyi anyagokat a tisztálkodó szerekből, mosószerek, öblítők, és hasonlók kapcsán is. Rengeteg bőr és hajgondot megold az, hogy a bőr természetes méregtelenítő folyamatai végre tudnak működni. Nem a sok kívülről bevitt méreg feldolgozásával, ellensúlyozásával kell foglalkoznia. Hisz a bőr az immunrendszerünk része, nem is kicsi része.
Az, hogy a szappanok gyógynövény főzetekkel készülnek, rakunk bele sok-sok természetes extra anyagot, iszapokat, agyagokat, növényeket, macerátumokat, natúr-nyers tejtermékeket, növényi vajakat, meg még rengetegféle szuper anyagot, ezek mind csak adnak hozzájuk még több extra jó hatást.
Akár gyógyhatást, bár a szappanok nem csodaszerek, külsőleg sok mindenen tudnak változtatni. De ne felejtse el senki, hogy az igazi gyógyulás mindenféle probléma esetén a belső rendrakással kezdődik.
Lélek és test. A bélflóra állapota felelős elsősorban a jó vagy rossz állapotunkért. Szóval a dolog nagyon is összetett, annál sokkal összetettebb, hogy egy szappan megoldja az összes bajunkat, külső elváltozást.
Írtam másik blogomon a pattanásosságról, akit érdekel olvassa el.

Most pedig az új szappan:

Összetevői: Olívaolaj, sertészsír. Rozmaring-kakukkfű és csalánfőzet, mint lúgoldó. Extraként tojássárgája, méz, hennapor, shea vaj, méhviasz és jojoba viasz került bele. Illóolajnak pedig rozmaring és kakukkfű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...