Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Levendula szappan mindenkinek

Babáknak is, felnőtteknek is, hajra is, ekcémás-problémás testfelületekre is.
Tulajdonképp egy egyszerű szappan, de értékes tartalommal.

A levenduláról

Nagyon szeretem a Tihany-levendula illóolaj illatát, pont amennyire nem bírtam régebben a mű-levendula illatokat, most annyira megszerettem. A hatása pedig?
A gyerek jobban alszik ha pár cseppet a párnára teszek, inni is finom, nyugtat, kisimítja az idegeket, és a bőrnek is jó a levendulás fürdővíz. Sőt, a babáknak a kipirosodott bőrfelületeit is nyugtatja a levendulás fürdő.
Én a popsikrémként használt shea vajat is levendula illóolajjal dúsítom. A tiszta levendula illóolaj az egyik, amit akár nyálkahártyás felületeken is lehet használni, higítva le lehet akár nyelni is, a halántékba masszírozva már pár csepp megszünteti a fejfájást, migrénes tüneteket.

A szappanról

Levendula főzet volt a lúgoldó alap. A zsiradék kókuszolaj, olívaolaj, szőlőmagolaj, mogyoróolaj és zsír. Tihany-levendula illóolajat tettem bele, super fatnek pedig olíva és mogyoró olajakat, és még egy kanál ligetszépe olajat, és egy kanál sáfrányos szeklice olajat. Melyek az ekcémás, viszkető felületeket ápolják, és a mogyoróolaj segítségével a mélyebb rétegekbe is eljutnak. Merthogy a két virágolaj nem túl mélyen felszívódó fajta, de a mogyoró igen. A kettő együtt pedig verhetetlenül jó hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...