Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

EnergiamintaA növények energiamintája az, ami mégis visz valami gyógyító erőt egy-egy jól megkomponált szappanba.

Mindennek van egy energiamintája. Jó vagy rossz, de van.
A negatív gondolataink negatív rezgéseket keltenek, ezeket sugározza az, aki gyűlölettel vagy félelemmel tekint a világba. A növényeknek nem hinném, hogy vannak félelmeik vagy tudnának gyűlölni. A növények rezgése, kisugárzása jó. Bár jó és rossz csak az ember szemszögéből nézve van az univerzumban. Ezzel a rezgéssel, energiamintával egyesül a lúg, aminek egyébként szintén  megvan a saját energiamintája, ami a szappanokban elvegyül a gyógynövények, olajok energiamintájával és megalkotnak egy egyedi
mintát.

Azt is tudjuk, hogy a szappan nem klasszikus gyógyszer. Nem gyógyít náthát, sem reumát. Illetve nem úgy gyógyít, mint a modern kori medicinák. De amibe gyógyító erővel rendelkező anyagot építettünk, az gyógyszer.

Lehet, hogy emiatt esik jól a náthás, láztól gyenge állapotban egy kakukkfüves fürdő, és akkor már legyen a szappan is kakukkfüves. Én így szeretem. És ha lelkileg jobban érzem magam tőle, az már a gyógyulás kezdete.

 És így ebből a nézőpontból vizsgálva, miért ne érezhetné jobban magát az a reumás, aki a rozmaringos, esetleg csalános szappant használ? Meggyógyítani nem fogja? Lehet, de tartósan a gyógyszer sem. Amíg fel nem oldja azt a szálat, ami a betegséghez köti, addig az megmarad. A tünetek csökkennek, de a betegségeket elsősorban lelki és szellemi szinten kell gyógyítani.

Sok ember ragaszkodik a betegségeihez is, senki és semmi meg nem gyógyítja, mert ő maga nem akar meggyógyulni. Ez nem tudatos, de hibás hozzáállás, viszont a mi kultúránk nem készíti fel az embert az életnek eme részére. Nálunk aki beteg orvoshoz megy, gyógyszert szed, műtteti magát. És még az a jobbik eset, aki az orvos utasításait betartva kúrálódik. Van aki teljesen elhanyagolja a gyógyítható problémáit, míg a végén visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el nála. Az orvos a diagnózis miatt fontos része a beteg életének, de a nyugati orvoslás nem feltétlen jó irányba visz egy-egy betegséget. A gyógyszerek mellékhatásairól nem is beszélve.

A nyugati, modern gyógyászat elsősorban tüneteket gyógyít, nem a probléma gyökerét keresi. Elsősorban, mert azért kivételek vannak. Jó orvosok, jó szakemberek vannak.

Nem biztos, hogy a gyógyszerré alakított gyógynövények jobbak mint az erdőben vagy patakparton szedett, szárított és megfelelően alkalmazott gyógynövény drogja. Mert az sem mindegy, mikor szedjük, hogyan használjuk a gyógynövényeket. Az sem mindegy, kinek milyen gyógynövényt ajánlanak.

Ki ért ehhez?
A régi vajákosok értettek. Az ő leszármazottaik közt vannak ma különféle gyógyítók, gyógynövény-értők, herbálasztrológusok. Ez utóbbi szó nekem is ismeretlen volt pár hónappal ezelőttig. Mikor is örömmel fedeztem fel, hogy a falunkban él az ország egyetlen hivatalosan herbálasztrológiával foglalkozó személye. De ez a "hivatalosan" talán nem feltétlen lényeges, számomra semmiképp. Tulajdonképp pár véletlen találkozás hozott össze minket, és itt a véletlen kérdéses szó :))
Bár még nem sokszor találkoztunk, de egy fantasztikus kisugárzású embert ismerhettem meg Monika személyében. Mi az ő területe? Horoszkóp alapján látja a jelenlévő és jövőben lehetséges betegségmintákat, amit az adott személy hordoz. Erre ajánlja a megfelelő energiamintájú gyógynövényt.

Linkelek egy cikket, ami az alapokról szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...