Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Zsályás krémdeo

A zsálya, különösen az orvosi zsálya, kiváló izzadásgátló.
Teaként fogyasztva is csökkenti az izzadást, akár 50%-kal.
Ezért álmodtam krémdezodorba. Shea vajas alappal készült, plusz olíva és mogyoróolajjal. Szárazanyag a szokásos szódabikarbóna és kukoricaliszt lett. Az egyik kiváló szagtalanító, a másik a nedvességet szívja el. Illata maga a zsálya, és egy kis kajeput illóolaj. A tesztje kiváló, valóban jobb így, mint a szimpla szódabikarbónás krémdeo.
FONTOS!!

Kismamáknak tilos a zsálya alkoholos kivonatának a fogyasztása, mert magas tujontartalma miatt abortuszt válthat ki. Magas dózisban a tujon görcsös rángásokkal járó panaszokat okoz. Mindazonáltal a tea főzésekor e vegyület túlnyomó részben elbomlik, így a gyógynövény ajánlott mennyiségben történő használata mellett a fenti szimptómák kialakulási kockázata elhanyagolható. Az általában ajánlott dózisokban – a terhes, illetve a szoptató nők kivételével – valamennyi felnőtt számára biztonságosak. Kétéves kor alatti gyermekeknek gyógyszermennyiségű zsályát ne adjunk! Nagyobb gyermekek, illetve 65 évesnél idősebbek kezdetben enyhébb készítményeket használjanak és csak szükség esetén térjenek át az erősebbekre.
A zsályaolaj toxikus tüneteket okozhat, ezért lenyelni nem szabad!
Forrás:AntalVali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...