Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Gesztenyekrém 2.

A vadgesztenye különböző kivonatai rendkívül hatásosak visszeres panaszok kezelésében, seprűvénák eltüntetésében, illetve aranyeres panaszok esetén.
A vadgesztenye évszázadok óta használatos ezekre a problémákra.
A termésének a belsejét, a héjából egy keveset, és a virágját használtam fel nagy többségben. A vizes alapba a vadgesztenyevirág mellé került még mogyorólevél és rozmaring is.

A mogyoró leveléből készült kivonat teljesen kiváltja a hamamelis virginia (virginiai varázsdió)-ból készült gyógyító szereket, és kiválóan bevált a visszerek kezelésében, eltüntetésében.
Ez a mogyoró ráadásul itt terem, tehát hazai növény, ami mindenképp előny.

A rozmaring pedig szintén segíti a visszeres problémák helyrehozását, de csontritkulásban szenvedőknek nem javasolt a használata.

Az egésznek az alapja a vadgesztenye gumójának főzete, illetve a főzet pépje és leve volt. Ezeket vegyítettem össze olíva és szőlőmag olajjal, kakaóvajjal.

A krémet naponta többször, finoman kenjük a visszeres területekre.
Nem kell bedörzsölni, mert az erős dörzsölés vénagörcsöket okozhat.

Méhviasszal és karnauba viasszal készült, melyek segítenek, hogy ne "kopjon" le hamar a krém, hogy minél tovább fejtse ki a jó hatását a növények kivonata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...