Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Pikkelysömör elleni szappan

Miután visszajelzést kaptam többektől: ez a szappan csökkentette, eltüntette a pikkelysömör külső tüneteit, nálam pedig elfogyott, így készítettem belőle újra.

Kicsit feljavítottam az előzőekhez képest, hogy még jobb legyen.

Került bele diólevél-zsurló-apróbojtorján vizes kivonata sok rózsavízzel. Ezek a növényi kivonatok gyógyítják a pikkelysömört, csökkentik a tüneteket.

A zsurló főzetével való lemosás fokozza a hatást, sőt a napi egy csésze zsurlótea éhgyomorra való fogyasztásával, a növény vértisztító hatása segíthet a probléma okának megszüntetésében is.

Az apróbojtorján egyrészt fertőtlenítő hatású, kedvezően befolyásolja a hajhagymák működését, a fejbőr faggyútermelését. Korpa, szeborrea, pikkelysömör ellen is kiváló növény.

A diófa levelét használják külsőleg ótvarra, pikkelysömörre, ekcémás felületekre.

A rózsavíz a hidratáló hatása mellett szintén csökkenti a pikkelysömör és ekcéma tüneteit.


Mint a Holt tengeri iszap, ami segít felválni a pikkelyeknek, a kaolin ami méregtelenítő hatású, a henna ami sokrétű gyógynövény és a bőrt is fertőtleníti, táplálja, a Parajdi só, ami a pikkelysömörös bőr szintén áldásos gyógyszere.
Ricinus olaj, ami szintén a pikkelyeket távolítja el, a kakaóvaj ami erősen hidratál, nem engedve tovább száradni a száraz viszkető felületeket.

Egy szóval kiváló szappan, egy bosszantó és kellemetlen probléma megoldására.

Összetétel/INCI: olívaolaj, [rózsa+diólevél+zsurló+apróbojtorján főzet+rózsavíz], pálmaolaj, sertészsír, hs.napraforgóolaj, NaOH, ricinusolaj, Parajdi só, hennapor, Holt-tengeri iszap, méhviasz, kaolin, kakaóvaj, rozmaring-levendula illóolajok, propolisz

Megtalálható az Ördögboltban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...