Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Bőrkeményedés elleni hámlasztó krém

Durva bőrkeményedésre kértek tőlem krémet. Mikor nem tudom merre induljak, szétnézek ilyen termékek közt, miből is állnak. No meg érdekel az is, mi miért van benne. Ami nem kell, mert mondjuk műanyag, az kimarad. Ami szerintem még hasznos lehet benne, az belekerül. Így lett ez a krém, ami napi használat mellett apránként feloldja az elszarusodott réteget, nyugtatja a bőrt, megszünteti a lábszagot, és még lábgomba ellen is használ.

Fűzfakérget főztem ki, ebből lett a szaliciltartalmú folyadékom, adtam hozzá kakukkfüvet ami nyugtató hatású, illetve zsályát, mert szabályozza az izzadság mirigyek működését-a lábon is.
A zsírfázis olívaolajból, méhviaszból és kakaóvajból áll, kevés ricinusolajjal kiegészítve.


Napi használat a célszerű, nedves bőrre kell kenni, mert a szalicil így működik a leghatékonyabban, majd zoknit húzva aludni. Addig kell használni, míg a probléma fennáll. Az esti fürdéstől felpuhult nedves lábra kent krém feloldja az elhalt bőr felső rétegét, ami a másnapi fürdésnél a lábmosó dörzsölés hatására elválik a lábtól. A kemény bőr szép apránként eltűnik, marad a puha, normál bőrű talp és sarok.
Ez akkor igaz, ha a kiváltó ok is megszűnik. Ellenkező esetben tartós használat szükséges, hogy a sarkunk és talpunk állapota megfelelő legyen.
A bőrrétegek eltávolítására rásegíthetünk habköves dörzsöléssel, erős radírszappan használatával.
Durvább bőrkeményedés esetén a heti lábáztatás javasolt, az áztatóvízbe tett 2 kanál szódabikarbónával.
A pengés vágóval való bőrvagdosást nem javasolják, mivel az így eltávolított bőr visszanő, míg a ledörzsölt az nem.


4 megjegyzés:

 1. Jé, nem is tudtam, hogy a szódabikarbónás lábáztatás használ a bőrkeménykedésre!
  Köszi az ötletet.
  Nekem van itthon krémem, de velem egy baj..a napi használat...na az nem megy..:)

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Az nem igaz, hogy a ledörzsölt nem nő vissza! Egyébként a bőr mindenhol folyamatosan "frissül", ergo folyamatosan van eltávolítandó réteg is. Csakhogy van akinek a fürdéssel el is távozik, van akinek keményen rá kell dolgoznia.

  Tehát, ha dörzsöljük vagy pengés eszközzel távolítjuk el a sarkunkról az elhalt, szarusodott réteget, az mindenképpen meg fog jelenni újra és újra.

  A szódabikarbónát még nem próbáltam, de a sósvizes lábfürdőt igen. És az tuti, hogy nagyon jól használ.

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...