Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Kenderkefüves-avokádómagos ránctalanító, rózsaszín agyaggal

Mikor megebédel a család, csendes pihenőznek a gyerekek (halkabban visítoznak), Anya is pihenő üzemmódra kapcsol. Az addigra előkészített krém összetevők összedolgozhatóvá válnak, és míg a gyerekek kevésbé rohangálósak, össze is lehet rakni egy jófajta hidratáló krémet, egy kis fogkrémet, és a holnapi kenyeret.

A kenderkefű lenmagzselével összedolgozva, krémmé varázsolva nagy sikert aratott. Most pedig avokádómaggal kiegészülve készült, és az olajalap lenmagolaj volt.
Ami nagyon jó bőrápoló olaj,jó faggyúmirigy gyulladásra, ekcémás, leégéses tünetek kezelésére, sejtregeneráló hatású, és hidratál is. Hozzáteszem, hogy a fogyasztása is rendkívül egészséges, javallott mindenkinek. Ráadásul nem is túl drága.

A krémbe került még mandulaolaj, avokádóolaj, shea és kakaóvaj. A folyadékalapba pedig hirtelen ötlettől vezérelve zöld teát is kevertem. Ami kiválóan nyugtatja a fáradt bőrt, finoman összehúzza a pórusokat, csökkenti a zsírosságot. Viszont mivel arányaiban kevés van a krémben, szárítani nem fog.
Erről gondoskodnak a tápláló olajok, a sheavaj, a kakaóvaj, és a rózsaszín agyag, ami ránctalanító hatású, száraz bőrre és gyulladásokra való agyag.

A krémbe dolgozott avokádómag hidratálja a száraz, érett bőrt, emellett vitaminokkal tölti fel.
A krém könnyű, jól kenhető, gyorsan felszívódó. Nem hagy zsíros érzetet, de szépen kisimítja a száraz bőrt, az érdes kezek is simává válnak alatta.
Viszont némileg a hátránya a házilag készített emulgált kencéknek, hogy célszerű a hűtőben tartani. Szobahőmérsékleten ugyanis romlékonyak, penészednek. A hűtőben viszont sokáig elállnak, van nekem több mint fél éves krémem is.
Meg kell szokni, hogy a reggeli-esti hidratálás a hűtőajtónál történik, de azért ez egy kezelhető tulajdonság :)
A krém tartósítása többek közt propolisz kivonattal, rokonsallal, tejsavval történt, és geránium illóolajat tettem bele, amitől igazi nőies krémmé válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...