Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Damaszkuszi rózsakrém éjszakára

A rózsa a nőiesség megtestesítője, a virágok és az illatok királynője. A rózsavíz hidratál, fertőtlenít, frissít, hűsít és tisztítja a bőrt, simává és bársonyos tapintásúvá teszi. A rózsaesszencia öregedésgátló, erősíti a sejtfalakat, csökkenti a stressz és az irritáció hatásait. A leforrázott rózsalevél nyugtató, tonizáló és antiszeptikus hatású, borogatásként is alkalmazható. A rózsavíz kiváló bőrtisztító, hűsítően hat az arcra. Megnyugtatja a fáradt, irritált szemet.

A krémben pedig hidratáló, feszesítő, ránctalanító, öregedésgátló hatású. Az egyik legtisztább és legkedveltebb a Damaszkuszi rózsavíz, amely a krémem vizes alapja volt, kiegészítve saját rózsaszirom főzetével.

Az olajalapba kevertem némi körömvirág olajat, ami nagyon jó gyulladásgátló, seb és heg-gyógyító olaj. Kakaóvaj és tiszta méhviasz adják a krém kemény részét, mert ez egy zsírosabb tápláló krém, főképp éjszakára, illetve a megviselt bőrű kiszáradt kezekre.

Száraz bőrre való rózsaszín agyaggal fokoztuk a hatását, ami egy erősen méregtelenítő agyagféle, kifejezetten száraz bőrre. Éjszakai krémbe ideális, mivel a bőr méregtelenítő folyamatai éjjel zajlanak leginkább.
A rózsához leginkább illő geránium illóolaj van a krémben, ami sejtregeneráló, enyhíti a bőrbetegségeket, és jókedvre derítő, finom nőies illat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...