Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

A természetes egészség titka


Azt tapasztalom sok helyen, hogy a népi gyógymódokat, természetgyógyászi gyógymódokat és hasonlóakat még azok sem  mindig veszik komolyan, akik írnak róla, vagy alkalmazzák. A gyógymód vagy gyógyszer szót idézőjelbe téve nyilatkoznak pl. a zselatin ízületekre, porcokra gyakorolt jó hatásáról, így osztják meg pozitív tapasztalataikat.

De ez szerintem elég behatárolt gondolkodás, hisz a gyógyszerek alapjai pár száz évvel ezelőtt a gyógynövények voltak. Még az orvosi rendelőkben is ezeket írták fel illetve adták ki, porítva és ostyában beszedetve a beteggel.
Ha megnézzük mindennek a természetes formáját és jelenlétét, láthatjuk hogy az ember vagy állatok természetes élőlények. A növények szintén. A tabletták nem lógnak a fáról, és az az ember, aki nem ISMERI a természetet, a növényeket, a mindennek a harmóniáját, egységét, mindent ami az ÉLET része, az nem tud igazán élőt gyógyítani.

Biztos mindenkinek jár az agya, keresi a jó orvost, aki GYÓGYÍTÓ volt az életében, és bevallom, nekem is volt ilyen. Nem szólom le a csak nyugati orvoslással foglalkozó doktorokat, sok igazán nagy tudású, kiváló szakember van köztük. Nem ez az írásom lényege.

Inkább afelé mennék, hogy minket embereket, akiknek bármi gyógyszerre szükségünk van, ne csak a végső kétségbeesés vigyen a természetes gyógymódok felé (Ó, milyen szép! Hisz már a neve is TERMÉSZETES!), hanem ez legyen az alap.

Van a Földön millióféle ember és állat. Mind különbözünk, de mind egyformák vagyunk. Ember és állat is ugyanolyan atomi részecskékből áll, ugyanattól a levegőtől marad életben, mindnek sok folyadékra van szüksége, csak a táplálkozásunk eltérő némileg.
Legalább ugyanilyen rengetegféle növény van, fű, fa, virág egyaránt.
Mind-mind gyógyítanak valakit vagy valamit. Lehet hogy egymás támogatására alkotta őket a természet, lehet hogy gyógyszernek.
Sétálj ki az erdőbe vagy a mezőre, de ha nem ilyen helyen laksz, akkor csak egy füves-parkos részre, és csodáld meg, mennyiféle gyógynövényt találsz a "gaz" között.
Vese, máj, szív, bőr, influenza, köhögés, mindnek van gyógyszere egy kazal levágott gazban.
Az immunrendszer egyiktől sem megy tönkre, mind épít és ápol. A megfelelő kombinációjú és mennyiségű gyógynövények életet is menthetnek. Hozzáteszem, a helytelenül alkalmazott növények is károsak lehetnek, mindig tájékozódj szakértőtől!

Nézz meg egy öreg fát. Mint egy bölcs, öreg és kedves doktorbácsi. Már a simogatása is gyógyít. De gyógyszer a levele, a kérge, gyógyszer a lélegzete.


Még a növény szúrása is gyógyszer.

A helytelenül és feleslegesen alkalmazott szintetikus alapú gyógyszerek tönkreteszik a bélbolyhokat, gyomrot, májat, vesét, hisz mi természetes lények vagyunk, ezek a szerek pedig nem. Nekünk, természeti lényeknek nem természetes anyag a gyógyszer, a testünk nem szereti. Amikor életmentő akkor muszáj, de csak akkor.

Nézzetek szét, mennyi reumás, ízületi fájdalmakkal küzdő, vérnyomásproblémás vagy csak egyszerűen allergiás ember él köztünk.
Ezek oka leginkább a helytelen életmód. Táplálkozás, nem megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel, ásványi sóhiány, vitaminhiány, mozgáshiány és felesleges gyógyszerfogyasztás. De sajnos ennek kialakulásában a gyógyszeripar a nagy felelős, és az ember, aki hitt nekik, aki hagyta magát félrevezetni. Azt hiszem ez a vonal már nagyon messzire vezet, egészen az összeesküvés elméletek taglaláságig, de tényleg nem erről akartam írni.

Gondolkodj!
A városlakó ember is ember, ugyanonnan jött a fehér ember is mint a nem fehér, ugyanaz alkotja az állatot is mint az embert, és a rovar is része a világnak.
Mindennek és mindenkinek helye van, ahol probléma van, ott csak a mérleg kibillent.
Testi bajnak lelki oka van, régi igazság ez.
A betegség a lélek finom vagy durvább jelzése: VÁLTOZTASS AZ ÉLETEDEN!
Lehet ez rendszeres köhögés, bőrbaj, lábgomba, hajhullás, akármi.
Ismerd fel: a lelked jelez, vizsgáld meg mi lehet a baj forrása, és ha tudsz, változtass.

Mindennek megvan az IGAZI oka, a gyermeked ekcémája is csak jelzés, valamin változtatni kell. Nem feltétlen bőrgyógyász és szintetikus kence kell, nem biztos hogy bármi ilyesmi kell, lehet hogy csak a TE hozzáállásod és nézőpontod rossz.

Kicsit elidőzünk itt, azt hiszem.
Ekcéma.
Viszkető, kellemetlen bőrtünet, zavaró, főleg ha az ember a gyermekén látja, tapasztalja. Először orvos, majd kiderül: nem hat a csoda patikai krém, hisz jobban megnézve kiderül: kőolaj alapú, elzárja a bőr sejtjeit az oxigéntől, még jobban kiszárad, csak rosszabb tőle. Majd életmódváltás, minden rossz kiiktatása, gyógynövények, krémek, immunerősítő és méregtelenítő csodaszerek, de a probléma hol itt, hol ott visszatér.
És közben nő az aggodalom: "Mit csinálok rosszul?" "Mi lesz így?" "Senki nem hisz el, hogy jól csinálom, hisz a probléma megvan, hiába nem eszik a gyerek cukrot, csokit, lisztet, tejet, stb".
És itt a lényeg.
Az aggodalom.
A legnagyobb gyilkos tápláléka, a stresszé.
Éltetik egymást, élősködnek az életeden, te pedig egyre jobban aggódsz, szorongva engeded a gyereket oviba, suliba, mamához, hisz ki tudja mivel tömik, és attól megint vakarózni fog.
Holott lehet, hogy csak tőled és a belőled sütő aggodalomtól vakarózik, nem érzi jól magát a bőrében.
Ha Te, a felnőtt vagy beteg, akkor valószínű neked is van valaki vagy valamilyen probléma az életedben, amitől vakarózol, irtózol.

Nézd meg a gondolataid, nézd meg kik formálják azokat, nézd meg ki uralja azokat.
Ki irányít téged?
Ki nem hagy élni Téged?
A Te aggodalmad kit nem hagy élni?

Nagyon fontos igazság: Baba és Mama egyek. Sok évig, míg a lelki köldökzsinór el nem szakad: egyek. Ami fáj az egyiknek, fájhat a másiknak. Az aggódást érzi a gyerek. Megbetegítheti. Felelős vagy a testi bajaiért is, mind a lelkiekért. Gyógyítsd magad, és gyermeked is gyógyul. Ne dolgozd halálra magad a gyermeked miatt, a gyermekedért, mert őt is "megölöd". Ha te rabszolgája vagy neki, ő is rabszolgája lesz valakinek vagy valaminek.

Ne meggyógyulni akarj, hisz ez a gondolat stagnálja: beteg vagy.
Hidd és lásd: egészséges vagy, jól érzed magad a bőrödben, kiegyensúlyozott az életed és te is.
Gyermeked is lásd egészséges embernek, ne azt mondogasd: meggyógyul a bőröd, torkod, akármid. Azt mondd neki: örülök, hogy jól vagy, hogy napról-napra jobban vagy.

8 megjegyzés:

 1. Nagyon jó eszmefuttatás! Kár, hogy kevesen gondolják igy, bár azért némi változás már tapasztalható! Jó blogot írsz. Köszönöm: Annamária

  VálaszTörlés
 2. Kedves Heni!

  Szeretem olvasni az írásaidat. Lényegretörő, gondolatébreztő, és hihetelenül aktuális. Manapság az emberek próbálnak minden problémát gyorsan megoldani. Mert az idő pénz, Ha fáj, bekapok valami ultra gyorsan hatót ha viszket, valami extra szerokidos csodakenőcsöt kenek, mert nem érek rá foglalakozni vele tovább..
  Patikában dolgozom, naponta szembesülök ezekkel a problémákkal, és ha picit próbálok a természetes gyógymódok felé terelni valakit, sokszor nem is érti miért, mikor van már rá sok csodagyógyszer, amit a tv reklámoz. Életmódváltás, kemikáliák mellőzése, egészséges élélmiszerek fogyasztása, stb. sokat segíthet. Persze ez nem olyan egyszerú, értem én. Egy probléma, kialakulása nem egyik napról a másikra történik, soksor hetek, hónapok telhetnek el, amig jelez a szervezet, hogy most már elég, változtass! És bizony legalább ennyi idő kell arra is, hogy gyógyuljon, regenerálódjon. Nem is beszélve a lelkünkről. Neki is táplálékra van szüksége. Mivel etetjük nap mint nap?

  Elnézést kérek a hosszúra sikeredett hozzászólásért.

  Szép napot kívánok:

  Ani

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a hozzászólást! Egyetértek veled, nem könnyű változást létrehozni, de hál istennek egyre többen vagyunk így :)

   Törlés
 3. Hajlok rá,hogy igazad van, főképp a lányom hirtelen egészségi romlása, allergiás reakciói miatt, főképp hogy CSAK az általam elkészített ételeket fogyasztja.

  Másrészt szerintem is a gyógynövény kellene hogy alapja legyen minden gyógyszernek. Csak végszükség esetén használunk antibiotikumot, vagy egyéb szintetikus gyógyszert.És hála égnek a dokink is csak végszükség esetén írja fel.Bevallom a homeopátiában nem hiszek, viszont a gyógynövényekben nagyon, azok már bizonyítottak nekem, nem egyszer:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mármint hogy más által elkészített ételt nem eszik, mégis a 25 féle ételallergiája mellé összeszedett még 4 félét.. Ez sehogy sem mondható normálisnak, főképp ha azt vesszük,mennyire jól reagált a diétára, hízott ,nőtt, erősödött, majd egyik napról a másikra hirtelen romlott, és minden már megszokott étel heves reakciót váltott ki..Így most azon eszem magam, bennem mi változott? Mi az amit kivetítettem rá? És hogy segíthetek rajta?

   Törlés
 4. Szívem szerint elküldenélek Banyához Titeket :) Téged is a sokféle gondoddal, és Rheát is. Mert ennyi probléma nagyjából mindig egy gyökerű, azt kellene megtalálni. Megbeszéljük.

  VálaszTörlés
 5. Ki az a Banya? Megbeszéljük :)

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...