Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Biztos kell az a hajfesték?

Biztos kell az a hajfesték?
Megéri?

Hisz évekig tönkreteheti a májműködést, a vesének sem feltétlen jó a méreganyag-többlet, amivel meg kell dolgoznia.

Nézzük az elejétől.
Miért festünk hajat?
Pl. nem tetszik az eredeti szín. De miért is akarunk mások lenni? Ha mindig másokhoz hasonlítjuk magunkat, sosem lesz meg az önelfogadás üdvös állapota! Ez ezért szebb mint én, amaz meg azért. De mindez kit érdekel? A partneredet? Vagy téged? A kollégákat? Úristen! Hisz annyi szart csinálnak magukkal az emberek a másoknak való megfelelés kényszere miatt! De emiatt a kényszer miatt, és persze a hiúság miatt annyi szart eladnak az embereknek, annyi méreg kerül a körforgásba emiatt, és annyi beteg ember lesz, ami szerintem ijesztő.

Csak olvasgatok, szörnyülködök.
"Hajfestés maradandó károsodásokkal" a cikk címe.

Elgondolkodom: én is festettem évekig, már 8 éve nem. Illetve a hajhullás enyhítésére, ápolási céllal hennázom a hajam. Megnézem hol veszek hennát, nem dőlök be az olcsóbbnak, elfogadom: világosítani nem lehet vele, de azt is elfogadom: nem véletlen születtem barna hajjal, nem kell nekem világosabb hajúnak lennem. Ez vagyok. Aki szőkét akar, ne engem akarjon szőkén, hanem válasszon mást. Én ez vagyok. De nem vagyok semmiféle kiindulópont, nem itt van az origo.

Ettől függetlenül én magamból indulok ki, és nem értem miért nem képesek a nők, kinőve a kamasz korból kicsit több önbizalommal tekinteni a tükörbe, akkor is ha ősz a hajuk. Múltkor is láttam egy 60-as nőt, ősz haja volt, vállig érő. Hajpánttal fogta hátra, átlagosan öltözött: szoknya, kardigán, semmi felesleges ékszer. Harmonikus volt az egész. Nem öregasszony benyomást keltett, hanem csak nő volt. Elképzeltem ugyanezt mondjuk 20 évvel fiatalabban. Miért ne? Azaz miért ne lehetne az ősz haj is szép?
De ha annyira nem tetszik, akkor vegyél jó helyről hennát és indigót, és kísérletezz azzal. Mármint szín-kísérletre gondolok. De a vegyi hajfestékek kora le kéne hogy járjon. Mert annyira durva vegyszerek amik megbontva a haj normál szerkezetét színezik azt, amit sok helyen tiltólistásként kezelnek. Ha jól tudom az Eu-ban is, nálunk mégis van.

Sok-sok levélben előfordul: "A hajtövem zsíros, a hajvégem töredezett. Mit javasolsz?" Pl. ne vasald a hajad, ne fesd minden trutyival, várj pár évet, és rendbe jöhet. A vasalás a hajvéget söprűsre töri, összeégeti a haj lemezkés szerkezetét, ezáltal a faggyú nem tud rendesen eloszlani, összegyűlik a fejbőrön. Mosod állandóan, kipróbálsz mindent, majd rájössz: a hajad még zsíros, de a fejbőröd kiszárad, viszket, korpás a sok mosás miatt.
MEGÉRTE?
Miért akartok egyformák lenni?

Elnézem a festett szöszi nőket, és azt sem értem mire jó. Annyira mű kinézetűek lesznek a barbihajjal, ennyi erővel kékre is festhetnék, mert kb. pont annyira természetes kinézetű mint a hidrogénbomba a fejükön.
Nevetséges mint a póthajas, vagy jobb fültől-bal fülig átfésült hajú, kopaszodást el nem fogadó pasasok.

Szóval lányok!
Akik még nem jutottak el a fogamzásgátlás normál módjaiig, és emellett a hajukat is festik: ez a két dolog roncsolja leginkább a testeteket! 30-40 éves korotokra romhalmazzá válhattok, ha nem kaptok észbe időben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...