Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Ízületi panaszokra, porckopásra való krémzselé

Pálinkában érleltem a feketenadály gyökerét, mely egy fantasztikus gyógynövény.
Ezt a kész kivonatot összedolgoztam olívaolajjal, méhviasszal, propolisz kivonattal, és porcépítésre javasolt zselatinnal. Jól kenhető és krémes állagú lett, a hatását pedig borsmenta, teafa és levendula illóolajok fokozzák.

Leírás a növényről, alkalmazásáról:

Hatékony erősítő és sebgyógyító szer. A gyökér szövetépítő, további romlást megakadályozó, regeneráló, szövet fiatalító hatású. A gerinc csontjaira, porckorongjaira is megújító hatással rendelkezik. Alkalmazható minden gerincet érintő fájdalom, kopás, elváltozás, becsontosodás esetén, és csontritkulásnál kiegészítő kezelésként. Levelét, gyökerét fürdőként és pakolásként használhatjuk.

Minden rendszeres csontropogás, már figyelmeztet a csont, és a mellette elhelyezkedő ízületek, kötőszövetek szárazságára. A száraz felületek egymás mellett való elcsúszása kopást eredményez. A lágy szövetekben pedig, elváltozások jönnek létre, amik szintén helyi alakváltozáshoz vezetnek. Az ízületek megnyúlhatnak, vagy szakadhatnak, és veszíthetnek összetartó erejükből, így a csontok, porcok, végleges elcsúszása jön létre.
A rugalmatlan területi elcsúszások idegbecsípődéseket is okozhatnak. Ilyen a lumbágó, és az isiász. Az idegek begyulladnak, és erős fájdalom lép fel, mely mozgásra tovább fokozódik. A gyulladás duzzanata még további helyi szűkületet okoz, mely az idegekre még erősebb nyomást gyakorol. Az idegek, nagy fájdalom kíséretében, el is halhatnak.
A gyulladás belobbanásának megakadályozására, a Fekete nadály gyökerének masszáját, vagy szeszes kivonatát, azonnal, pakolásként alkalmazzuk. Ajánlott még 48 órán belül, csontkovács, vagy „kiropraktör” felkeresése, hogy az elcsúszásokat helyremozdítsa, és az idegszál így kiszabaduljon. Ezekben az esetekben a mielőbbi ellátás kap hangsúlyt. A munkából való kiesést, az eddigi 4-6 hétről, 5-14 napra csökkentheti. Ugyanez a tapasztalat, a térd, a combtő, a boka, a váll, és a csukló esetén is. A helyreigazításokat az ortopédiai szakrendelés orvosa is képes lenne elvégezni, de általános tapasztalat, hogy 48 órán belül, a beteg nem kap időpontot a szakrendelésre.
Amennyiben a gyulladás már beindult, annak, csak végleges megszűnte után szabad a helyreigazítást elvégeztetni. Ha környezetünkben nem található csontkovács, - vagy anyagi hátterünk nem engedi meg, - kemény anyagú ágyban való, kötelező háton fekvés javasolt. A beteget a háziorvos fekvő betegként látja el. A pakolások hatására, a gyulladás megszűnik, ekkor már fürdőket is vehetünk, Nadályból, Cickafarkból, és Kakukkfűből. A fájdalmak megszűnte után, helyreigazító tornagyakorlatok végezhetők.
Nemcsak a csontszövetekre, hanem az ín és izomszövetekre is megújító hatású.
Köszvényes, vagy ízületi csomók, reumatikus izom és ízületi elváltozások, izomgörcsök, gyulladások, és maradandó megvastagodások esetén gyógynövényteák alkotórésze, külsőleg pedig pakolásként alkalmazható. Mozgáskorlátozottsággal, ízületi bénulással járó duzzanatok, megkeményedések, a térd, a váll területein, gyorsan gyógyulnak a Nadály tinktúrás bedörzsöléseitől.

A krém összetétele:  feketenadály kivonat, olívaolaj, méhviasz, zselatin, pálmaolaj, borsmenta-teafa-levendula illóolajok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...