Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Kecsketejes-Holt tengeri iszapos szappan ligetszépe olajjal

Ekcémás és pikkelysömörös bőrre szoktam csinálni, de zsírosodó vagy normál hajra is kiváló. Mint ahogy átlag, normál problémamentes bőrre is szuper. Ajánlom még szeborreás tünetekre és pattanásos bőrre is.Illóolaj nincs benne, natúr szappan illata van, az ekcémások és problémás bőrűek kedvéért mindent kihagyok ebből a fajta szappanból, ami a legkisebb mértékben is irritációt okozhat.

A legfontosabb elemek és nyomelemek, amit a Holt-tenger tartalmaz: magnézium, kalcium, kálium, nátrium, stroncium, litium-klorid, bromid, jodid, cink, réz, mangán, vas, nikkel, kobalt, nikkel, bárium, molibdén, bór, rubidium. Ezek a Holt-tenger vizében más ásványokkal, például karbonátokkal együtt fordulnak elő és ennek köszönhető gyógyhatásuk is. A sós tengervíz jótékony hatással van a bőrbetegségek - ekcéma, pikkelysömör – és a reuma gyógyítására. Az ozmózis folyamat hatására a gyulladt izületekből távozik a felgyülemlett folyadék. A Holt tenger iszapja szintén tartalmazza ezeket, így ez a gyógyhatás átkerül a szappanba is.

Összetétel: olívaolaj, kecsketej, pálmaolaj, NaOH, Holt tengeri iszap, kakaóvaj, ligetszépe olaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...