Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Levendulás-sheás fürdetőkrém

A babafürdetés nagy kérdése, miután leálltunk a vegyszeres babafürdetőkkel. A gyógyszertári az ugye vazelin, nem szeretjük. De akkor mi legyen? Szappant nem ajánl senki 1-2 éves kor alatt, és valljuk be: felesleges is. A baba nem igazán koszos, nem lesz gépolajos, a természetes szennyeződést, amit egy kis kúszó-mászó összeszed, azt egy fürdető krém is lehozza.
Kérdezik többször is, mivel kéne mosdatni a babát, ha a babafürdető szerek mérgeket tartalmaznak, de szappant nem ajánlunk.
Akkor csináljunk fürdetőkrémet, ez sem ördöngösség.


Az alap összetétel mindenképp a folyadék, jelen esetben körömvirág-levendula főzet, és desztillált víz. Ez van elegyítve pálma és olívaolajjal, finomítatlan shea és kakaóvajjal. A levendula illóolaj is a babák miatt került bele, mert az esti fürdetésnél fontos a nyugalom, az alvásra való nyugodt felkészülés. A levendula pedig amellett hogy nagyon jó gyulladáscsökkentő és sebgyógyító, ellazít, elősegíti a nyugodt pihenést.

Használata: vagy a baba fürdővizébe egy evőkanál krémet teszünk, majd ezzel mosdatjuk végig a babát, vagy mintha szappan lenne, kezünkben eloszlatva végigmossuk vele a testét, amit langyos vízzel öblítünk le. Olajos érzet marad utána. Fürdés után a felesleges vizet csak leitatjuk a testéről, így nem töröljük le a bőrt védő olajokat, vajakat.

Összetételénél fogva testápolónak is használható, ha ezzel mosdatunk babát, a külön testápoló használat felesleges.


Összetétel/INCI: körömvirág-levendula főzet, víz, pálmaolaj, olívaolaj, kakaóvaj, sheavaj, szójalecitin, növ. glicerin, levendula illóolaj, xantán, rokonsal, tejsav

Hozzáteszem, szerintem normál szennyeződések esetén felnőttek kímélő bőrtisztítására is alkalmas, ekcémás felületekre mindenképp jótékony.
Más gyógynövény összetétellel is készíteni fogok, mert egyszerűen jó :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...