Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Aloé cinkoxiddal pattanások és herpesz ellen

Komolyan, ez egy nagyon egyszerű keverék.
Vegyünk egy teáskanál aloé vera gélt, keverjük ki annyi cinkoxiddal hogy sűrű massza legyen. Ez körülbelül másfélszer annyi, mint az aloé volt.
Ekkor mehet bele 1-2 csepp teafa, 1-2 csepp levendula illóolaj, és kész a pöttyözőnk.
Ezzel este bepöttyözzük a pattanásokat, reggel pedig lemossuk a maradványt. Így fognak 2-3 nap alatt eltűnni a gennyesebb példányok is.
Mivel a pattanások nyomkodása felülfertőződést és hegesedést okozhat, sokkal humánusabb ez a módszer. Szerintem persze.
És a nyomkodást még nem megszokó kisebb kamasz gyerekek szerint is.
Hozzáteszem, mivel fontos, hogy a pattanásos bőr kamaszkorban főképp a hormonváltozás miatt alakul ki, no és a helytelen táplálkozás miatt. Szóval külsőleg megoldja a gondot időlegesen egy ilyen kis csodakence, de ha mérgek cirkulálnak a szervezetben, akkor azok ki is fognak jönni valahol. Adott esetben pattanásként.
aloé vera

teafa

levendula

cinkoxid

Ez egy gyulladáscsökkentő, szárító keverék, így alkalmas a herpesz terjedésének megakadályozására, annak leszárítására is.

Azután ott van még a bárányhimlő. Ott mi is a cél? A pörkök leszárítása, viszketés csökkentése. miután a cinkoxid szárító hatású, az aloé gyulladáscsökkentő és heggyógyító hatású, mindkettő irritáció csökkentő is, ezért aztán szerintem ez a két dolog a kisgyerekes háztartások alapfelszereltségébe kell(ene) hogy tartozzon.
Himlő esetén kiegészíteném pár csepp borsmenta illóolajjal is, a hűsítés miatt.

Cinkoxidot webáruházakban, Pesten a József körúti Azúrban, illetve patikákban szerencsét próbálva lehet beszerezni. Webáruházban aloé gél is kapható általában, sokféle kiszerelésben. Ha van növény, egy gonddal kevesebb, abból kinyerhető a tiszta gél. illóolajok szintén webáruházakban vagy gyógynövényboltokban, bioboltokban kaphatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...