Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Répás-paradicsomos SOLE szappan pattanásos bőrre

Kezdem az összetevők bemutatásával:

A paradicsom a mitesszerek ellensége a bőrünkön, emellett pórusösszehúzó hatású. Ő frissen turmixolva, szűrve került a szappanba, a sárgarépával, ami B-vitaminban gazdag, bőrszöveteket erősítő hatással. Mindez tejoltó galaj főzetével lett elkeverve, ami a gyógynövények közül az egyik legjobb a pattanásos bőrre. Gyulladáscsökkentő, és egyszerűen hatásos. Sokszor nem számít miért és hogyan, lényeg  a hatás. Ha pedig mindez gyógynövényekkel és a természet egyéb ajándékaival történik, akkor csak csendben megköszönjük :)
A szappan szerves része az oldott só. A SOLE szappanokban a só oldott formában van jelen, a magyarázatát nem tudom, de sokkal krémesebb, lágyabb habzású szappan jön létre ez által. Én legalábbis mással nem tudom magyarázni azt, hogy az olajösszetevőkben ugyanolyan szappanok miért nyújtanak többet használat közben ha só is van oldva bennük.
Ebben a szappanban Parajdi sót használtam, adalékmentes, ásványi anyagokban gazdag, szuper sót.
Pattanások ellen be lett vetve még a lenmagolaj, extra adalékként, nem elszappanosított formában. Ez az egyik legértékesebb hidegen sajtolt növényi olaj. Ezt a jelzőt elsősorban annak köszönheti, hogy Omega-3 zsírsavakban, E-vitaminban és béta-karotinban nagyon gazdag olajról van szó.
Fertőtlenítési céllal orvosi szénpor és rózsaszín agyag került még a szappanba, ez utóbbi erős méregtelenítő hatású, száraz bőrre való agyag.
Illata pálmarózsa és teafa illóolajból áll, ezek szintén a bőrre gyakorolt szuper hatásuk miatt lettek felhasználva.


Összetétel: elszappanosított olívaolaj, tejoltó galaj főzet, elszappanosított kókuszolaj,  Parajdi só, paradicsom-sárgarépa leve, lenmagolaj, orvosi szénpor, rózsaszín agyag, pálmarózsa és teafa illóolaj, titándioxid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...