Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

A megújult iszapos-neem olajos orbáncfű krém

Pár hetes mérlegelés, agyalás után megújítottam az iszapos krémet.
A Hévízi iszapot teljesen kihagytam belőle, mert az abban lévő rengeteg élő anyag gyorsabb romlást hozott nekünk.
A krém ennek ellenére is pont tökéletes a szeborreás fejbőrre, mivel rengeteg benne az aloé gél, a pikkelysömörös bőrön is régóta bizonyító Holt tengeri iszap.

Ez ásványaival gyógyítja a bőrsérüléseket, iszap mivolta miatt elválasztja a pikkelyeket a bőrfelülettől, a krémben lévő körömvirág pedig erős sebgyógyító és sejtregeneráló lévén felszívódva igyekszik helyre hozni ezeket a sérüléseket.
Említést érdemel még az orbáncfű, mint a bőr sérüléseinek, nehezen gyógyuló sebeknek, gyulladásainak gyógyító növénye.
Viszont ki nem hagynám a felsorolásból a feketenadálygyökeret, a mezei zsurlót és a diólevelet sem, mert ezek is mind-mind bőrt (is)  gyógyító növények.
A kész krém nagyon jó pakolásként a szeborreás felületekre, ahol is fél órát célszerű dunsztolni, amíg a tünetek erősek addig naponta, később hetente.
Pikkelysömörre, amelynél segíti a viszkető pikkelyektől megszabadulni a bőrünk, majd a benne lévő hatóanyagokkal regenerálja a bőrfelületet.
De nem vérző-nem nedvező ekcémára is bátran kenhetjük. Az említett problémák fennállásáig iszapmentes krémet ajánlanék, mivel a Holt tengeri iszap sót tartalmaz, csípheti a sérült, sebes bőrt.

A krémben van még neem olaj is, ami antibakteriális, gombaölő, parazitaűző, valamint gyulladáscsökkentő hatóanyagai miatt alkalmazható többek között ekcéma, pikkelysömör, bőr- és körömgomba, korpa, pattanások, gyulladások és kiütések kezelésére is.
Kénvegyületeket tartalmazó olaj, emiatt szaga erős, de a krémekben csak 1-2% van belőle, így ez a szag nem érzékelhető a használat során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...