Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Ne etesd a rosszat, avagy a májusi eső, neked mit ér?Ó, milyen drágaság lesz nyáron! Elfagy minden! Elveri az eső! Hideg van, nátha van, gyógyszerárak vannak… Hallhatjuk itt-ott ezeket a sirámokat. De tudni kell, hogy valami mindig van, volt és lesz is. Ha erre koncentrálsz, akkor megette a fene az egészet.

A magyar (is) mindig abból hozta össze a dolgokat, amije épp volt. Ha drága lesz a barack, akkor eszünk majd mást. Vagy kevesebbet.
Ami néha több.

Tudjuk, hogy mindenkinek rossz. Főleg az, hogy másnak, akinek még rosszabb, az ránk nem is figyel oda. Nem lát, mert magával van elfoglalva.

Igen, arra célzok, hogy szeretünk panaszkodni. De ez mindig saját döntés, tehát bármikor abba lehet hagyni. Senki nem bilincselt oda a panaszkodók körébe, és azt mondom, ahol ilyen a társaság, ott legyél inkább magányos farkas. Mosolyogj sokat, találj csak egy embert akivel lehet jó dolgokról társalogni, és akkor majd körétek gyűlik a banda. A Nap legyél, aki süt, ne a vihar magja, ami beszippant mindent, nagy tömeget generál, de utána kifacsarva dob ki magából.

Ennyit az időjárásról, a következőkben jöjjenek az ajánlásaink.


KRÉMSZAPPANOK

Nem, nem mi kezdtük ezt. De olyan nagy dolog, hogy nem lehet csak úgy elvetni mint egyszeri ötletet.

Történt egyszer, hogy egy krém nem volt igazán szép állagú. Az alapanyagai teljesen rendben voltak, mégis szétesett. Kidobni kár lett volna, 2-3 embernek egy élet is kevés hogy magára kenje, nosza akkor szappanba dolgozzuk. És így született az első saját krémszappanunk, nagyon magas hidratálókrém-tartalommal.

Használni is jó volt, mivel a habzás kiváló lett (ami valamiért fontos nekünk, pedig enélkül is tisztít a szappan), már a kezünkben is érezhető volt, hogy keménysége ellenére is krémes, lágy simogatás lesz a mosakodás. Az illat ugye egyéni, a mi szappanjaink nem feltétlen kérkednek az illatukkal. Itt is a kevesebb több elvet alkalmazzuk.

A legújabb krémszappanunk itt nézhető meg, a hozzávaló krém pedig ide kattintva tanulmányozható. Vannak persze extra krémtartalom nélküli szappanok is, hisz a specializálódásuk megköveteli ezt. Mint például ez a hajmosó zsíros hajra.

MELLÉKES (?)

Amiről még szólnék Nektek, az a szállítási költségek alakulása.

De nem! Mégsem rombolhatom le egy ilyen unalmas témával a jól felépített jókedvet és vidámságot.

Hisz véleményem szerint az a civilizáció egyik alapköve. Vagy az életé. A jókedv mindenek felett, s a bármin felülemelkedés tudománya, képessége. Hogy el tudjuk fogadni: vannak jobb és rosszabb időszakok is. Egyik sem gonosz, nem rosszabb a másiknál. Csak másként kell kezelni őket. A jót örömmel megélni, fürdeni benne, mint a legfinomabb krémszappanos fürdőben, a rosszat pedig átengedni és elengedni. Ha hagyod, hogy simán átvonuljon rajtad, akkor nagyobb rombolások nélkül megteszi. De ha negatív érzésekkel és gondolatokkal eteted, akkor marad. Akkor jól fogja érezni magát, és még házat is vesz a környéken.

Szóval ha jön a rosszkedv, a depi, akkor jöjjön. Mosolyogj rá, mert azt utálja. Simogasd meg, mert attól a ragya is kiveri. Kérdezd meg, mi szél hozta, panaszkodni fog. A panaszaira te ne reagálj másként, csak a szép történeteiddel, kedvességeddel. Fogadd el, hogy része a világnak, néha téged is meglátogat, de marasztalni nem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...