Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Hajpakolás zsírosodó hajra


Egy jó hajmosószappan sokat segíthet a problémás hajon. Még többet tehetünk a hajunkért, ha mellé időnként hajpakolást is használunk. Az időnk véges, de van amire szánni kell belőle.

Ezúttal arra, hogy a hajon át tápláljuk annak gyökereit. Így lesz szép, erős és fényes hajkoronánk. Ebben a hajpakolásban van rengeteg gyógynövény, amik csökkentik a hajhullást, a zsírosodást, gyorsítják a hajnövekedést.
Például a csalángyökér, csalánlevél, diólevél, komló, zöld tea, bojtorjángyökér, mezei és orvosi zsálya, rozmaring, kakukkfű.
Holt tengeri iszap és fehér agyag, melyekből ásványi anyagok szívódnak fel a fejbőrön át, táplálva a hajhagymákat, azon át az egész hajszálat, hajvéget is.
Felválasztják a szeborrea pikkelyeit, csökkentik a zsírosodást.
Rhassoul agyag, amely kifejezetten sok zsírt tud magába zárni, eltávolítani az adott területről.

Zsálya, bíbor kasvirág, bojtorjángyökér és csalángyökér kivonat, melyek a fejbőr faggyúháztartását szabályozzák, és a hajhullást csökkentik.
Illóolajok közül rengeteg teafa, főleg a korpa, szeborrea ellen, menta, levendula, kakukkfű, rozmaring, orvosi zsálya és bazsalikom, melyek a hullás és zsírosodás csökkentésére jó olajok.

Készítés házilag: a gyógynövényeket kiforraljuk, leforrázzuk, majd leszűrjük. Még melegen elkeverjük xantánnal (1 dl folyadékhoz egy kávéskanál), fél-fél teáskanálnyi iszapokkal, 1-1 evőkanálnyi gyógynövény kivonatokkal és 6-8 csepp illóolajokkal/fajta. Majd szobahőmérsékletre hűlés után hozzáadjuk az aloé vera gélt és a tartósítószert is, ha későbbre készítjük.


Használata két módon is működik:
1. Hajmosás után kenjük a fejbőrre, hajra. Nejlont rá, majd törölközőt. Ebben a dunsztban minimum fél-1 órát hagyjuk hatni, de csak ha sietős a dolgunk. Egyéb esetben bátran hagyjuk fent 3-4 órát is. Utána zuhannyal kiöblítjük, és hajmosószappanunkkal kétszer hajat mosunk.

2. Mosás előtt felkenjük, hagyjuk egy jó fél órát dolgozni, zsírt felszívni, majd kiöblítés után hajat mosunk a hajmosószappannal.

Az első azért jó, mert több ideje van leadni az ásványi anyagait, és a tisztára, zsírtalanra mosott vizes haj pedig könnyebben fogadja magába ezeket.
A második azért jó, mert ha kevesebb az időd, akkor is hasznos dolog az iszapos pakolással táplálni a hajad.

Eredmény eléréséhez legalább heti 1 használat javasolt.
Növelhető a hatékonysága, ha frissen tojássárgájával keverve használjuk. Ez esetben langyos vízzel zuhanyozzuk ki első körben, mert a tojás belefő a hajba!

Összetétel: [csalángyökér és levél, rozmaring, bojtorjángyökér, diólevél, zsurló, orvosi zsályalevél, komló, orbáncfű, nyírfalevél, kakukkfű főzet], , holt tengeri iszap, rhassoul agyag, fehér agyag, zsálya, bíbor kasvirág, bojtorjángyökér és csalángyökér kivonat, teafa illóolaj, rozmaring illó, kakukkfű illó, levendula illó, menta illó, rokonsal, xantán, tejsav

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...