Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Holt tengeri iszapos-kecsketejes hidratálókrém

Elsősorban száraz korpás fejbőrre készült, ami egy roppant kellemetlen és makacs probléma is lehet. A krém úgy lett kidolgozva, hogy pikkelysömörre és ekcémára is hatásos legyen, enyhítse a viszketést, felválassza a megvastagodott, pikkelyes bőrsejteket, és fertőtlenítse-visszazsírozza az irritált foltokat.

Extra erős gyógynövény vizes kivonattal készült hajpakolás, melyben szerepet játszik a fűzlevél gombás korpa ellen gyakorolt hatása, a csalán fejbőr irritációt csökkentő ereje, a körömvirág nyugtató, sebgyógyító csodája, és az orbáncfű sebekre, száradásra bevetett gyógyfegyvere is. Nem maradhatott ki a levendula sem, így ebből a sokféle gyógynövényből készült az erős főzet.

Ehhez jön a ricinusolaj visszazsírozó, fertőtlenítő hatása, a neem olaj gombaölő jó tulajdonsága, a natúr sheavaj hidratáló hatása, és a kakaóvaj magas vitamintartalma, és a kecsketej csoda-ereje.
A csalán kovasav tartalmát főzetként és porként is bevetettük, azaz finomra őrölt por is került a főzet mellé a hajpakolásba. Így még jobban érvényesül eme csodás gyógynövény ereje.
A krémbe még holt tengeri iszap került, mely fertőtlenítő hatású, pikkely-felválasztó és bőrtápláló tulajdonságokkal rendelkezik.
A száraz korpának, pikkelysömörnek és a többi bőrbajnak is, a gyökere az életmódból, táplálkozásból és a szervezetbe bevitt anyagok hatásaiból és a bőrön át felszívódó anyagok milyenségéből eredhet (tusfürdők, egyéb kőolajos termékek). Így életmódváltás nélkül ennek a problémának is főképp a tünetei csökkenthetőek, sajnos kívülről a probléma gyökeréig lemenni nem tudunk.
De mindenképp segítségünkre van egy jól összeállított és rendszeresen használt hidratálókrém vagy hajpakolás, esetlegesen kiegészítve az otthon fellelhető anyagokkal.
Amiből ajánlom hajpakoláshoz például a tojássárgáját. Egy tojássárgával és egy teáskanál krémpakolással, plusz szükség esetén egy kis langyos vízzel keverj tejföl sűrűségű masszát, mosás után a megtörölt, de nedvesen hagyott haj töveire (fejbőrre) kend fel, majd nejlonnal dunsztoljuk. 15-45 perc elteltével alaposan mossuk ki a hajból.

A pakolást minimum heti egy alkalommal használjuk, így érünk el hatást.

Összetétel: kamilla-körömvirág-rózsaszirom-levendula-csalán főzet, ricinusolaj, sheavaj, lecitin, olivem, neem olaj, holt tengeri iszap, kecsketejpor, makadámdió olaj, kaolin, neem olaj, rózsafa-geránium- levendula-teafa illóolaj, rokonsal, tejsav

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...