Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Tojásos krémszappan száraz hajra, száraz bőrre

A tojást emeltem ki a címben, de a szappan egyéb összetevői is túltesznek egymáson.
Én pont az ilyen különlegességek miatt szeretek szappant készíteni. Mert annyi mindent fel lehet használni benne, és nem csak azért, mert nem tudjuk máshová tenni, hanem azért, hogy a jó hatást fokozzuk, még jobbá téve a tisztálkodószereinket.


Kezdjük mindjárt a vízben oldott, gyógynövény-összetétellel, melyek a fejbőrt ápolják és védik, erősítik a hajhagymákat, csökkentik a hajhullást és gyógyítják az esetleges sebeket.
Körömvirág, amely a fej sebeit gyógyítja, a száraz felületeknek segít, sejtregeneráló képességével, jó hatású bőrnyugtató.
Orbáncfű, ami szuper, ha érzékeny-sebes a fejbőröd, komló, mely B-vitamin tartalmával pont a haj és körömerősítést segíti elő külsőleg is.
Diólevél, mely a hajhullás ellen kiváló hatású, hajhagyma-regeneráló-növekedést serkentő tulajdonságú növény, orvosi zsálya, ami a fejbőr faggyútermelését szabályozza, kiegyensúlyozva azt, bármely irányba is mozduljon el a mérleg nyelve, és a csalán és csalángyökér, aminek mindenképp helye van egy ilyen készítményben, hisz abszolút jolly jokere a hajápoló készítményeknek, plusz hajhullás ellen is segítenek, működnek.
Orvosi zsálya, mely a hullás ellen is odatesz valamit a többiek hatása mellé, és a fejbőr illetve a bőr faggyútermelését is szabályozza, kiegyensúlyozza.

Olaj összetétele miatt sem kell szégyenkeznie, hisz az abszolút nyerő az olíva, ami minden hasonló szappan alapját képezi, az ehhez bőven mért kókuszolaj, mely a száraz hajnak egyébként is jót tesz, ápoló és jól felszívódó olajfajta, a nagy mennyiségű ricinus, ami puhává és fésülhetőbbé teszi a festett, igénybe vett, vagy más módon lestrapált hajat. És végül a kakaóvaj, ami az egyik legszuperebb joker vaj, bőrre-hajra egyaránt kiváló hatású ápolószer.

Nos, ami ezeken felül a legfontosabb összetevő, az a hasonló összetételű hajpakolás-krém, ami elszappanosítatlanul van jelen a szappanban. A végén, öntés előtt hozzáadva dúsítja és teszi még ápolóbbá és fantasztikusabbá ezt a szappant.

Tojássárgáját javaslunk a zselatinos pakolásba plusz anyagnak, ezt használatkor kell hozzátenni. A szappanba viszont bele lehet dolgozni, bőven mérve ezt a remek és áldásos gyógyszerét a természetnek.
A szappan kurkumával és kaolinnal színezett, eme két por alakú összetevő is méregtelenítő, ápoló hatású.
Illóolajai: rózsafa, rozmaring, teafa.

Száraz bőrre, mosakodószappannak is kitűnő választás!

Összetétel: olívaolaj, körömvirág-komló-orbáncfű-levendula-csalán és csalángyökér-diólevél-rózsaszirom-avokádómag főzet, kókuszolaj, NaOH, száraz hajra való krémpakolás, kakaóvaj, ricinusolaj, tojássárgája, kaolin, kurkuma, rózsafa-teafa-rozmaring illóolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...