Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Uborkás-mangóvajas hidratálókrém, kecsketejjel isAnno abból az egy-két női magazin valamelyikéből kilesve, az első "ránceltüntető" pakolásom (idézőjel oka: 17 éves lehettem) a következő volt: reszelt uborka összekeverve hintőporral felkenve, majd fél óra hatóidő után az arcról simán lemosva. Teljesen ránctalan lettem tőle...

De az uborka azért tényleg jó erre is, és a bőr regenerálására is. Használhatjuk a karikáit a szem alatti karikák eltüntetésére, kialvatlanság esetén. Most illóolajmentes, szuper, természetes hidratálókrémet készítettem belőle.

A körömvirág, csalán és levendula főzet gyulladásgátló, bőrnyugtató hatásával kezdődik a krém összetevőinek felsorolása, majd a finom, tápláló mangóvaj és sheavaj a következők a sorban. Cél a megviselt, száraz vagy arra hajlamos bőr aktív, tápláló ápolása volt.

Hozzájárul ehhez még a natúr mandulaolaj és a szűz olíva.

Mindezek így egyben regeneráló és bőrfiatalító hatásúak, táplálják és lágyítják a bőrt. Használható arcra, dekoltázsra, és a test többi részére is.

Illóolaj nem került bele, hisz jó páran vannak, akik érzékenyek a természetes illóolajokra is, és van akinek egyéb okból nem ajánlott. De a krém illata a vajaktól-olajoktól és az uborka préselt kivonatától így is finom, natúr.

Összetétel: csalán-körömvirág-levendulafőzet, mangóvaj, sheavaj, olívaolaj, mandulaolaj, uborka leve, kecsketej, olivem, cetil alkohol, rokonsal, tejsav

Az összemennyiségből:
47% folyadék
20% vaj
30% olaj
3% olivem emulgeátor
a vaj 2%-a cetil alkohol (ez kihagyható)
minden 10 ml kész krémhez 1 csepp rokonsal tartósítót adunk, minden 10 csepp rokonsalhoz 1 csepp tejsavat vagy oldott aszkorbinsavat adunk. A rokonsal működéséhez kell a savas közeg.

A kimért vajakat és nem hőérzékeny olajokat, cetil alkoholt az olivemmel gőz fölött 70 fokosra melegítjük. A növényi forrázatokat szintén. A két elegyet ezután apránként keverjük, azaz az olajokhoz kanalankénti mennyiségben adjuk hozzá a folyadékot. Adagolás közben közepes fokozatú habverővel keverjük. A hőmérséklet fontos, ha valamelyik hidegebb, akkor a szobahőmérsékleten kemény állagú vajak és emulgeátor ki fog csapódni.
Ha megvan ez az elegyítés, akkor mehetnek bele a hőérzékeny dolgok is (uborka leve, mandulaolaj), persze akkor, ha a keverékünk kézmelegre hűlt. Ha minden benne van végre, akkor jöhet a rokonsal és tejsav, ha ragaszkodunk hozzá akkor illóolaj. Ezután kész, alapos elkeverés után mehet a tégelyekbe. Hűtőbe csak szobahőmérsékletre hűlve tegyük, ami az uborka tartalom miatt javasolt. Használat közben hűvös helyen eláll hetekig is, hűtőben 1 évig.

A kecsketejes verzióhoz a folyadék egy részében oldjunk fel össz-krémmennyiséghez mérve 3-5% kecsketejport, majd a keverés végén adjuk ezt hozzá.

Ha felkeltette az érdeklődésed vagy tőlem szeretnéd kérni, keress meg az oldalsávon lévő üzenetküldő alkalmazáson keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...