Nem az a buta ember, aki valamit nem ért meg, hanem az, aki megérti ugyan, de úgy cselekszik, mintha nem értené. Charles Richet

Vadgesztenyekrém visszérre, rozáceára

A vadgesztenye mogyorólevéllel kombinálva kiváló gyógyír lehet a visszér és rozácea problémákra.
Évszázadok óta használják, az egyik legjobb növény a tünetek enyhítésére, mogyorólevéllel kombinálva.
A sárgabarackmag olaj és kukoricacsíra olaj vénákat erősítő hatása, a vadgesztenye pépje, virága és levele, mind megtalálható kivonat illetve pép formájában ebben a krémben.

A termésének a belseje, a héjából egy kevés, és a virágja lett felhasználva nagy többségben. A vizes alapba a vadgesztenyevirág mellé került még mogyorólevél és vadgesztenyelevél is.

A mogyoró leveléből készült kivonat teljesen kiváltja a hamamelis virginia (virginiai varázsdió)-ból készült gyógyító szereket, és kiválóan bevált a visszerek kezelésében, eltüntetésében.
Ez a mogyoró ráadásul itt terem, tehát hazai növény, ami mindenképp előny.


rozmaring pedig szintén segíti a visszeres problémák helyrehozását, de csontritkulásban szenvedőknek nem javasolt a használata.

A krémet naponta többször, finoman kenjük a visszeres területekre.
Nem kell bedörzsölni, mert az erős dörzsölés vénagörcsöket okozhat.

Összetétel: vadgesztenye pép, [vadgesztenye virág, somkóró, vadgesztenye levél, mogyorólevél, rózsaszirom, körömvirág], kókuszolaj, Aloé Vera gél, olívaolaj, növényi glicerin, méhviasz, szójalecitin, xantán, sárgabarackmag olaj, kukoricacsíraolaj, rokonsal, tejsav, teafa-, rozmaring-, menta-, rózsa illóolaj, rozácea esetén az illóolajak közül válaszd a rózsafát, levendulát

Könnyedén elkészíthető, a megpucolt, megfőtt és pépesített vadgesztenye belsőrészt elkeverjük kevés xantánnal, a növények egyéb részeiből készített 10-20 % főzettel, rokonsallal és tejsavval tartósítjuk, majd illóolajakkal fokozzuk a hatást. A vizes, főzetrész a xantán zselésítő hatásának megfelelően növelhető-csökkenthető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...